Servei de bicicleta compartida metropolitana, AMBici. Estació d'acoblament d'última generació.

Frequently Asked Questions

T'agradaria saber-ne més? Aquí trobareu les preguntes més freqüents i les respostes adequades sobre Ambici.

Servei Ambici

Què és el servei Ambici?

El servei Ambici és un sistema de transport d’ús individual que permet completar els desplaçaments habituals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb bicicleta, de manera sostenible, saludable, econòmica, i plenament integrada amb el sistema transport públic del territori, facilitant la intermodalitat amb altres mitjans com el tren, el metro, el tramvia o l’autobús.

On s’ofereix el servei Ambici?

El servei Ambici té previst operar a 15 municipis de la primera corona metropolitana: L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, ​​Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Es posarà en marxa a finals de gener de 2023 als municipis de Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Boi de Llobregat i durant els tres mesos següents s’ampliarà a la resta de municipis.

On es permet l’ús de les bicicletes Ambici?

A fi de completar els desplaçaments entre dues estacions del servei, es permet l’ús de les bicicletes en les zones urbanes (polígons inclosos) dels 15 municipis a on s’ofereix el servei, i en les connexions interurbanes de la xarxa Bicivia entre els 15 municipis.

Abonaments

Com em puc abonar-me al servei Ambici?

Pots abonar-te al servei Ambici al lloc web (www.ambici.cat) o a l’aplicació mòbil del servei, accedint a la zona privada d’usuaris. Si no estàs registrat t’has de donar d’alta a un compte del JoTMBé. A continuació, hauràs de triar un abonament, introduir les teves dades, i seguir els passos indicats per fer el pagament en línia. Rebràs un email de confirmació de la teva subscripció a l’abonament del servei Ambici. També pots abonar-te al servei Ambici en una oficina d’atenció als usuaris. Si tens dubtes sobre el tràmit, pots resoldre’ls al telèfon 900 747 152 o per correu electrònic (info@ambici.cat). Per abonar-te necessites estar registrat o donar-te d’alta a un compte del JoTMBé.

Com em puc abonar si tinc 16 o 17 anys?

Les persones que tinguin 16 o 17 anys necessitaran aportar els documents següents durant el procés de subscripció:

  • Autorització signada pel seu pare/mare o tutor legal
  • Original o fotocòpia del DNI o NIE del menor i del tutor/a legal que fa l’alta.
  • Original o fotocòpia del llibre de família o partida de naixement.
  • Condicions d’ús del servei signades pel tutor legal

El servei d’atenció a l’usuari revisarà la validesa dels documents amb la màxima rapidesa possible i comunicarà per correu electrònic a l’usuari com seguir amb el procés d’alta. Els menors de 16 anys no es poden abonar.

MODEL D’AUTORITZACIÓ MENORS 18 ANYS

Com puc cancel·lar el meu abonament?

Per cancel·lar l’abonament has de modificar la renovació automàtica a la zona d’usuari. En cas contrari, finalitzat el període de validesa de l’abonament se’n produirà la renovació automàtica mitjançant el càrrec a la targeta de crèdit/dèbit corresponent d’acord amb el preu vigent. A aquest efecte, amb una antelació de 14 dies per a la data de finalització del títol, la persona usuària rebrà un correu electrònic o notificació via aplicació mòbil, comunicant-li que es procedirà a la renovació automàtica. Si la persona usuària decideix no renovar el títol ho ha de comunicar amb un termini d’antelació mínim de 7 dies. Recorda que pots gaudir del servei fins a l’últim dia de la data de vigència de l’abonament.

Gestió del compte

Com puc modificar les meves dades personals?

Podeu modificar fàcilment les dades personals del vostre compte (exceptuant DNI/NIE i data de naixement) des de la vostra zona privada d’usuari a la pàgina web o a l’aplicació mòbil. En cas d’error del teu DNI/NIE i data de naixement, t’has de posar en contacte amb el número de telèfon d’atenció al client.

Puc cancel·lar el meu compte?

Si cancel·les el teu compte no podràs fer servir el servei Ambici. Per cancel·lar el vostre compte us heu de posar en contacte amb el servei d’atenció al client, a través del telèfon 900747152 o el compte de correu electrònic info@ambici.cat. Per cancel·lar el teu compte no pots tenir cap deute pendent de pagament.

Com es fan els pagaments del servei?

La quota anual dels abonaments es paga en moment de la compra de l’abonament, via targeta bancària. Recorda que, actualment, i a causa de la normativa europea per a pagaments en línia, hauràs d’autenticar-te seguint el mètode definit per la teva entitat bancària. Si teniu seleccionada la renovació automàtica dins de la zona privada d’usuari, el cobrament de la quota anual es farà automàticament a la targeta bancària que tinguis associada, quan hagi passat un any de l’inici de la subscripció. Els trajectes que comportin un cost seran cobrats a la targeta bancària de l’usuari una vegada cada deu dies, de manera agrupada amb els desplaçaments que l’usuari hagi fet en el mateix període de temps. És a dir, s’agruparan els càrrecs addicionals dels darrers deu dies i es realitzaran els cobraments. Els usuaris tindran també el desglossament d’aquests viatges a la zona privada de l’usuari de la pàgina web (ambici.cat) i l’aplicació mòbil.

Què passa si tinc un deute pendent per pagar?

Si el vostre compte té un deute pendent per pagar es bloquejarà temporalment fins que s’hagi pagat la suma pendent. Si us plau, poseu-vos en contacte amb el servei d’atenció a l’usuari.

Com puc posar-me en contacte amb el servei d’atenció a l’usuari?

Podeu trobar els canals de contacte amb el servei d’atenció a l’usuari a l’aplicació mòbil en suport i a la pàgina de cada lloc web de l’esquema. Els canals principals són el telèfon (900747152), el correu electrònic (info@ambici.cat) i presencialment a les oficines d’atenció a l’usuari.

Per què el meu compte està bloquejat i com el puc desbloquejar?

Probablement té un deute pendent de pagament o un incompliment del servei (veure Termes i condicions). Per desbloquejar-la entra a la zona privada de l’usuari a l’aplicació mòbil o a la pàgina web (ambici.cat) o poseu-vos en contacte amb el servei d’atenció a l’usuari.

Quan rebré les meves factures?

Podeu descarregar les vostres factures a la zona privada de l’aplicació mòbil i de la pàgina web (ambici.cat) del servei.

Ús de les bicicletes

On puc llogar una bicicleta?

Pots llogar una bicicleta a una de les estacions Ambici. Al mapa de localització de la teva aplicació del servei Ambici o a la pàgina web (ambici.cat) pots veure fàcilment on es troben les estacions. Abans d’iniciar el viatge assegureu-vos que hi ha espais lliures per tornar la vostra bicicleta a l’estació de destinació.

Com puc llogar una bicicleta?

Escaneja el codi QR de la bicicleta a través de la teva aplicació mòbil o col·loca la teva targeta Ambici al lector de targetes situat a la part posterior de la bicicleta. El cadenat s’obrirà automàticament.

On puc tornar una bicicleta?

Pots tornar una bicicleta a una de les estacions Ambici. Al mapa d’estacions de la teva aplicació del servei Ambici o a la pàgina web (ambici.cat) pots veure fàcilment on es troben les estacions.

Com puc tornar una bicicleta?

La devolució d’una bicicleta en una estació té un doble bloqueig: l’ancoratge a la roda davantera i el cadenat a la roda del darrere. Recorda que és obligatori baixar la palanca de bloqueig situada entre el selló i la roda del darrere per finalitzar el lloguer. Si l’usuari no realitza el doble bloqueig, la bicicleta no es considerarà retornada de manera segura. En cas de controvèrsia, ens reservem el dret de cobrar una tarifa de servei. L’import de la tarifa de servei es pot trobar a la nostra llista de tarifes.

Puc aparcar la bicicleta durant el lloguer fora d’una estació?

Està prohibit aparcar una bicicleta fora de l’estació.

Com reconec una estació Ambici?

Totes les estacions ambici estan senyalitzades al mapa d’estacions que pots trobar a l’aplicació mòbil i al lloc web (ambici.cat)

Què faig si una estació és fora de servei?

No podeu aparcar la vostra bicicleta en una estació fora de servei. Al mapa de localització de la teva aplicació mòbil del servei Ambici o a la pàgina web (ambici.cat) pots veure fàcilment on es troben les estacions. Podeu veure l’estat de les estacions (activa o fora de servei) abans d’iniciar el viatge.

Què passa si no torno correctament una bicicleta a una estació?

No tornar correctament la teva bicicleta a una estació, és un acte que es considera com un incompliment del servei i se t’aplicaran les mesures que s’indiquen en els Termes i Condicions generals reguladores d’accés i ús del servei de bicicleta pública complementària als mitjans de transport públic metropolitans.

La devolució no va ser registrada. Què he de fer?

Si us plau, comunica’t immediatament amb el nostre servei d’atenció al client a través del telèfon (900 747 152) i tingues a mà el número de la bicicleta, el lloc de devolució i el temps d’ús real. El nostre servei d´atenció al client acabarà el lloguer per tu i ajustarà les tarifes de lloguer en conseqüència.

Puc llogar diverses bicicletes alhora amb un sol compte de client?

Només podeu llogar una bicicleta alhora amb el teu abonament del servei Ambici.

Què he de fer si la meva bicicleta està avariada?

Podeu comunicar les avaries de les bicicletes a través de l´aplicació mòbil, del telèfon (900747152) o per correu electrònic (info@ambici.cat). Si us plau, comproveu que la bicicleta no estigui avariada abans de començar el viatge o abans de llogar-la, i informeu-nos de qualsevol averia per reparar-la com més aviat millor. Si inicies el viatge amb una bicicleta i observes una averia, tens fins a 5 minuts per tornar-la a l’estació d’origen del viatge. Desafortunadament, no podem reemborsar cap cost si has continuat usant la bicicleta malgrat la seva averia.

El cadenat de la bicicleta no s’obre. Què he de fer?

Comproveu si un radi de la bicicleta està bloquejant el cadenat girant lleugerament la roda del darrere. A continuació, obriu el lloguer actiu a l’aplicació mòbil i feu clic a ‘obrir cadenat’. El desbloqueig s’iniciarà de nou. Si segueix sense obrir-se, fins i tot després d’un altre intent d’obrir-lo a través de l’aplicació, el nostre sistema el detecta automàticament després de tres minuts i cancel·la el lloguer. No s’aplica cap cost. Verifiqueu la cancel·lació a la vostra aplicació i poseu-vos en contacte amb el nostre servei d’atenció al client si encara està activa després de tres minuts.

Durant quant de temps puc utilitzar la bicicleta de manera continuada?

Pots fer servir la teva bicicleta durant un període màxim de 2 hores. L’ús de la bicicleta es fracciona en períodes de 30 minuts fins a 2 hores. A partir de les 2 hores, s’apliquen altres tarifes i penalitzacions. Podeu consultar les tarifes aquí i els Termes i Condicions del servei aquí.

Quant de temps ha de passar entre un ús i el següent?

No es permet utilitzar una altra bicicleta fins que no hagin passat 10 minuts des que s’ha tornat l’anterior.

Quan s’acaba la meva responsabilitat sobre la bicicleta?

Com a usuari subscrit al servei ets responsable de la bicicleta des del moment que l’agafes en una estació fins al moment que la deixes correctament ancorada a una altra estació o a la mateixa. És la teva obligació comprovar la correcta devolució de la bicicleta.

Les nostres bicicletas

Quina és el pes màxim que suporten les bicicletes?

El pes màxim que suporten les bicicletes Ambici és de 100 kg, i un màxim de 5 kg a la cistella.

Quines són les bicicletes del servei Ambici?

La flota de les bicicletes del servei Ambici és 100% elèctrica, amb assistència al pedaleig. Concretament, el model e-SMARTbike 2.0, que ofereix la facilitat per maniobrar de manera àgil i segura, tot mantenint el control de la bicicleta, en un entorn urbà, i compta amb un motor central situat en la posició més baixa de la bicicleta. Gràcies a aquesta configuració, quan l’usuari utilitza la bicicleta es configura un centre de gravetat baix que fa que la posició corporal sigui més vertical, la qual cosa garanteix que l’usuari se senti segur durant el trajecte i millori la seva experiència en la conducció i maniobrabilitat, sobretot en les corbes i els terrenys més complicats. Això ajuda a millorar-ne la conducció general, ja que el pes es distribueix millor al llarg de la bicicleta.

Les nostres tarifes

¿Quines són les tarifes del servi Ambici?

Els preus del servei Ambici seran els que constin publicats i estiguin vigents a la pàgina web en cada moment per cada abonament. Podeu consultar les tarifes aquí. En tot cas, l’import de les possibles sancions per incompliment seran les que s’estableixen en el Contracte. Actualment, el servei Ambici té un abonament amb un import anual que permet als usuaris abonats disposar temporalment d’una bicicleta elèctrica per efectuar desplaçaments entre estacions tantes vegades com vulgui durant un any, i s’apliquen tarifes per ús segons la durada del viatge, fins a un màxim de 2 hores de viatge. Recordeu que el servei està prohibit a menors de 16 anys. Les persones que tinguin 16 o 17 anys necessitaran una autorització signada pel seu pare/mare o tutor legal.

Reserva de bicicletes

Com puc reservar una bicicleta?

Des de l’aplicació mòbil del servei heu de seleccionar l’estació on voleu reservar la bicicleta. Haureu d’escollir la bicicleta que voleu reservar i donar-li al botó de l’opció de la reserva. A partir del moment que es fa efectiva, tens 10 minuts per anar a buscar la bicicleta seleccionada o per cancel·lar la reserva. Un cop a l’estació heu de retirar la bicicleta seleccionada.

Quina és la tarifa del servei de reserva de bicicletes?

La reserva no tindrà cap cost per als usuaris. Hi haurà una limitació si es detecta un mal ús del servei.

Quines són les normes per a la reserva de bicicletes?

Si hi ha 3 reserves no utilitzades en un termini de 3 setmanes (és a dir, un usuari sol·licita la reserva des de l’aplicació mòbil però no va a recollir la bicicleta en els 10 minuts establerts), no podrà utilitzar la reserva. servei durant un període de 3 setmanes (21 dies).

Targeta Ambici

Què és i com es sol·licita la targeta Ambici?

L’accés principal al servei Ambici és l’aplicació mòbil. Tot i això, els usuaris que ho desitgin poden sol·licitar, des de la seva zona privada d’usuari (aplicació mòbil i web), una targeta intel·ligent sense contacte per accedir al servei, de manera opcional, i amb un cost d’emissió i tramesa de la targeta. La nova targeta s’enviarà, en un termini aproximat de 10 dies, a l’adreça d’enviament que consta a la zona d’usuari. Mentre no arriba la targeta pots utilitzar l’aplicació mòbil per agafar bicicletes del servei Ambici.

Com s’activa la targeta Ambici?

La targeta Ambici s’envia sense activar a l’adreça que hi ha a la zona d’usuari. Per activar la targeta els usuaris han de trucar al telèfon d’atenció a l’usuari (900 747 152).

Què puc fer si he perdut o m’han robat la targeta?

Si has perdut o t’han robat la targeta pots bloquejar-la trucant al telèfon d’atenció a l’usuari i quedarà inoperativa, i no podrà ser utilitzada per agafar una bicicleta. En cas que la trobis de nou, pots tornar a activar-la. En cas de no trobar-la caldrà que demanis un duplicat de targeta per fer ús del servei Ambici a través de la targeta. Recordeu que mentre no arriba la targeta pots utilitzar l’aplicació mòbil per agafar bicicletes.

Com bloquejar la targeta Ambici?

Els usuaris poden bloquejar la targeta trucant al telèfon (900 747 152). Amb aquesta opció la targeta ambici quedarà inoperativa i no podrà ser utilitzada per agafar una bicicleta.

Com demanar un duplicat d’una targeta Ambici?

Els usuaris que ho desitgin poden sol·licitar un duplicat de la targeta Ambici des de la seva zona privada dʻusuari digital (aplicació mòbil i web), amb un cost dʻemissió i enviament de la targeta. Amb aquesta opció, la targeta antiga quedarà anul·lada. La nova targeta s’enviarà, en un termini aproximat de 10 dies, a l’adreça d’enviament que consta a la zona d’usuari. Recordeu que mentre no arriba la targeta es pot utilitzar l’aplicació mòbil per agafar bicicletes del servei Ambici.

Què puc fer si no he rebut la targeta Ambici?

Si transcorreguts 10 dies hàbils, des de la seva petició, no has rebut la teva targeta Ambici pots posar-te en contacte a través del telèfon (900 747 152), per verificar que la teva adreça és correcta i sol·licitar un nou enviament.

Informació

Quin és l’horari del servei Ambici?

El servei Ambici funciona durant 19 hores, des de les 5 del matí fins a les 12 de la nit, cada dia de l’any. L´hora màxima que es permet la devolució d´una bicicleta és a les 12 de la nit.

Quin horari té el telèfon d’atenció telefònica d’Ambici (900747152)?

L’horari d’atenció telefònica del servei Ambici, per motius d’incidÈncies del servei, és des de les 5 del matí fins a les 12 de la nit, tots els dies de l’any.

Qui són els supervisors del servei Ambici i quina és la seva funció?

Els supervisors del servei Ambici són personal autoritzat pel servei, encarregats de donar assistència als usuaris amb l’objectiu de vetllar pel bon funcionament del servei. Al contracte que els abonats subscriuen amb el servei s’indica expressament que es coneix i s’accepta la figura del supervisor del servei, així com que es comprometen a col·laborar amb les seves funcions. Els serveis realitzats per aquest supervisor ajuden a millorar el funcionament del servei Ambici i fan una tasca personalitzada in situ d’assessorament a l’abonat/da en relació amb l’ús del servei.

Què faig si em roben la bicicleta?

En cas que et robin la bicicleta, en primer lloc has d’informar com més aviat millor del robatori al telèfon d’atenció a l’usuari (900747152). Tot seguit, disposes de 2 hores per anar a una comissaria i posar la denúncia corresponent. Haureu de lliurar l’original d’aquesta denúncia tan aviat com us sigui possible a l’oficina d’atenció al client.

Què he de fer si pateixo un accident?

Si heu patit un accident fent ús del servei Ambici podeu contactar-nos a través del telèfon d’atenció a l’usuari (900747152). Un cop presentada la notificació de l’accident, serà la companyia asseguradora qui gestioni el cas.

A on estan les oficines d’atenció a l’usuari?

L’oficina d’atenció a l’usuari està situada al passeig dels Ferrocarrils Catalans 142-144 de Cornellà de Llobregat, a 4 minuts a peu de l’estació d’Almeda de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Bicing – Ambici

Què és Bicing?

Bicing és el transport urbà basat en l´ús compartit de bicicletes de la ciutat de Barcelona (veure https://www.bicing.barcelona).

Com conviuran el servei Bicing i el servei Ambici?

Les bicicletes del servei Ambici no són compatibles amb les estacions del servei Bicing; i les bicicletes del servei Bicing no són compatibles amb les estacions del servei Ambici. Cada servei compta amb estacions, bicicletes i tarifes d´ús pròpies, no intercanviables. Tot i això, s’instal·laran estacions del servei Ambici que actuaran de pont amb les estacions del servei Bicing a les zones limítrofes de Barcelona amb els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. De manera que la persona usuària dels dos serveis podrà deixar la bicicleta d’un dels serveis i agafar la bicicleta de l’altre servei.

A on es situaran les estacions pont entre el servei Bicing i el servei Ambici?

Es preveuen fins a 7 estacions pont, situades a les següents localitzacions:

  • Barcelona – Sant Adrià de Besòs, Campus UPC – Diagonal Besòs
  • Barcelona – Sant Adrià de Besòs, La Pau • Barcelona – Santa Coloma de Gramenet, Baró de Viver • Barcelona – Esplugues, Zona Universitària
  • Barcelona – L’Hospitalet de Llobregat, Ciutat de la Justícia
  • Barcelona – L’Hospitalet de Llobregat, Riera Blanca
  • Barcelona – L’Hospitalet de Llobregat, Collblanc

Al mapa de estaciones de la teva aplicació del servei Ambici o a la pàgina web (ambici.cat) pots veure fàcilment on es troben les estacions.

És el servei Ambici una ampliació del servei Bicing?

No, tots dos serveis són independents, però amb moltes similituds.

Condicions preferents per a l’ús dels serveis Bicing i Ambici?

Per facilitar l’ús combinat dels dos serveis, Bicing i Ambici, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​oferiran una tarifa amb unes condicions preferents per als usuaris que s’abonin als dos serveis.

On es pot comprar la tarifa amb condicions preferents pels usuaris que s’abonin als dos serveis?

Pots abonar-te als dos serveis amb condicions preferents al lloc web (www.ambici.cat) o a l’aplicació mòbil del servei, accedint a la zona privada d’usuaris. La tarifa amb les condicions preferents estarà habilitada a partir de l’1 de març de 2023.